השבוע כתבנו מאמר מעניין על זיוף תמונות בפוטושופ ע"י חברות מסחריות גדולות בעלות שם, וממשלות שונות בעולם, בנוסף המאמר עוסק בחוק הפוטושופ וקידומו בעולם ובארץ בפרט. קטע מהאמר:
"אין ספק שתוכנת הפוטושופ היא כלי עוצמתי ונגיש לכל, התוכנה מעסיקה אלפי אנשים ברחבי העולם בשימוש יומיומי בה, מאות חוגים וקורסים נבנים סביב המקצוע, וסביב התוכנה עצמה, ששולטת בעולם העיצוב הגראפי המתקדם והחובבני ביד רמה. הפוטושופ עוסק לא רק ביצירת יצירות חדשות ואומנותיות, אלא גם ביצירות קיימות, בתמונות.
עם התפתחות הדפוס, והמצאות המצלמות המודרניות, היה צורך לערוך את התמונות, לדוגמא בעיתונים. לפני התפתחות המחשבים ותוכנת הפוטושופ לקראת סוף שנות ה80, התמונות היו נערכות ידנית, באמצעות אמנים בעלי ידיים מדוייקות וציירים אשר השלימו חלקים, שינוי וערכו את התמונה, במגבלות הקיימות.
תמונות היו מאז ומעולם כלי להצגת המציאות. אדם מצלם פרח, איש, בניין או כל דבר אחר, על מנת שאחרים יראו וילמדו מאותה התמונה מה הדבר. אדם יכול לא להיות בעיר ניו-יורק מעולם, ולקבל מושג מועט עליה באמצעות סיפורים, אך בראייה של תמונה אחת או יותר, הוא יקבל מושג גדול יותר על מה מדובר, ולכן המושג "תמונה שווה אלף מילים". את הכוח שבכלי הזה, תמונה אחת פשוטה, ידעו לנצל ארגונים בעלי אינטרסים כלכליים ואף ממשלות שונות, ומאז ומעולם ארגונים אלו סילפו את האמת בעזרת תמונות. עם התפתחות המיחשוב ותוכנת הפוטושופ, עריכת התמונות נהייתה פשוטה יותר. ועם ירידת הקושי שבסילוף אמת של תמונה, תמונות רבות יותר ויותר שונו ונערכו בעזרת התוכנה. כיום קשה לדעת באיזה קנה-מידה העניין, אך ההשערה היא כי לפחות מחצית ואף יותר מהתמונות שמסתובבת במדיה הכתובה והדיגיטלית הן תמונות שעברו עיבוד כזה הוא אחר…"